Meny

Veiledning for sykkelstativ

Interessante fakta om sykkelstativer

Kjøp sykkelstativ fra kr 4820

Er du på utkikk etter et rimelig sykkelstativ til bilen eller bobilen? Som spesialforhandler av sykkelholdere av alle typer kan du velge mellom flere hundre modeller. I sortimentet vårt finner du blant annet sykkelstativ til bakluke, sykkelstativ til tilhengerfeste og sykkelstativ til taket, samt spesialløsninger for elsykler og terrengkjøretøy med reservehjul eller tilhengerfeste. Vår vennlige kundeservice hjelper deg gjerne med å velge riktig sykkelstativ til ditt kjøretøy. Øk mobiliteten på ferien ved å ta med deg syklene dine. Korte turer til nærmeste dagligvarebutikk eller lengre sykkelturer øker kvaliteten på ferien og holder deg aktiv på ferien. Med våre sykkelstativ for 3 eller 4 sykler kan hele familien være med.

Kobling av sykkeltilhenger

Fahrradträger Anhängerkupplung

Ideell for kjøretøy der det allerede er montert tilhengerfeste. Sykkelholderen monteres direkte på kulehodet.

kjøp nå

Tak-sykkelstativ

Fahrradträger Dachmontage

Den mest fordelaktige varianten av sykkelstativ. Sykkelholderen monteres på det allerede monterte takstativet.

kjøp nå

Sykkelstativ til bakluken

Fahrradträger Heckklappe

Det er ikke nødvendig med ekstra tilbehør til den bakre sykkelholderen. Sykkelholderen monteres på bilens bakluke.

kjøp nå
Westfalia mft Thule Eufab Atera Oris ACPS

Innholdsfortegnelse

 1. Sykkelholder Antall sykler
 2. Trägersystem auswählen
 3. Velg bæresystem
 4. Sykkelholder for sykkeltype
 5. Sykkelstativ for elsykkel
 6. Sykkelstativ for scooter og moped
 7. Konklusjon
 8. Kjøp et sykkelstativ!

1. Hvor mange sykler ønsker du å transportere?

Antall sykler som skal transporteres er avgjørende for valg av riktig sykkelstativ.

Sykkelholdere på biltaket kan vanligvis lastes med 1-3 sykler. Vi har sykkelholdere for 2, 3 eller til og med 4 sykler i vårt program for sykkelsykler til tilhengerkobling. Vi tilbyr også forlengelser som kan brukes til å utvide modellen for 2 eller 3 sykler til 3 eller 4 sykler ved behov. For eksempel det utvidbare sykkelstativet med tilhengerfeste fra Westfalia.

Når du kjøper en sykkelholder til bakluken, er det vanligvis mulig å transportere minst 2 sykler. I alle sykkelstativkategoriene i nettbutikken vår har du mulighet til å bruke filtre for å begrense antall sykler du ønsker å transportere og dermed finne det sykkelstativet som passer best for deg. Du finner også tilsvarende informasjon i alle databladene slik at du kan informere deg på forhånd.

Sykkelholder for 1 sykkel

En enkeltsykkel transporteres ofte på taket med et sykkelstativ eller til og med i kupeen. For en elsykkel er det på grunn av vekten kun mulig å bruke en holder til tilhengerkoblingen. Tips: Mange av bæresystemene som tilbys her gjør det mulig å transportere en takboks og en ekstra sykkel på taket. Dermed sparer du mye oppbevaringsplass inne i bilen.

Sykkelholder for 2 sykler

Den klassiske løsningen for par eller unge familier som ønsker å ta med seg sykkelen på ferie - to sykler får plass både på taket og på en baklukeholder. Den vanligste varianten er imidlertid tilhengerfeste for to sykler, da dette gir mindre vindstøy, er enkelt å montere på tilhengerfestet og lett å fjerne etter ferien. Alternativt finnes det også sykkelholdere til tilhengerfestet (f.eks. Esch Profiboy eller LAS sykkelholder), som gjør det mulig å plassere opptil to sykler på tilhengerfestet.

Sykkelstativ for 3 sykler

Med tre sykler blir vekten en utfordring. Maksimal taklast er mellom 50 og 100 kg og kan nås allerede med tre sykler. Derfor er sykkelstativ bak og sykkelstativ til tilhengerfeste førstevalget her. Bagasjebærere for bakluken kan påvirke åpningen av bagasjerommet - men krever ikke tilhengerfeste. Hvis sykkelstativet brukes på hengslede dører, for eksempel på varebiler, minibusser eller bobiler, kan det være nødvendig med spesielle sykkelstativer til bakluken. Hvis syklene er tunge elsykler, er sykkelstativ på tilhengerfestet å foretrekke.

Sykkelstativ for 4 sykler

Når hele familien drar på tur med bil og sykkel, må alle syklene tas med. Et bæresystem som kan ta med fire sykler på en gang, er tilhengerfeste. Systemer for bakluken når vanligvis kapasitetsgrensen ved tre sykler, avhengig av bilmodell.

5 eller flere sykler

For å transportere flere enn 4 sykler trenger du enten en spesiell tilhenger eller en varebil, eller du kan kombinere sykkelstativ på taket med sykkelstativ til tilhengerfeste.

2. bæresystem: tilhengerfeste, tak eller bakluke

Hvordan skal sykkelstativet festes til kjøretøyet? Dette er den første og viktigste avgjørelsen du må ta når du skal kjøpe sykkelstativ. Generelt skiller vi mellom tre typer feste: sykkelstativ for feste på tilhengerfestet, på bakluken og på biltaket. Hvert system har sine fordeler og ulemper. I det følgende forklarer vi forskjellene mellom systemene og gir råd om hva som er best egnet for de ulike behovene til kundene våre.

Sykkelholder for tilhengerfeste

Sykkelholder for tilhengerfeste

To til fire sykler kan enkelt og svært sikkert transporteres samtidig - selv tunge el-sykler kan bli med på reisen. Den vindbeskyttede posisjonen til stativet på tilhengerfestet har minimal effekt på kjøredynamikken. Sykkelstativer for tilhengerfester tilbyr også en behagelig monterings- og lastehøyde. Noen modeller kan til og med brettes ned for enda enklere lasting og lossing.

Lastingen blir enda enklere ved hjelp av lasteskinner (ekstrautstyr). Smarte foldemekanismer sørger også for at bagasjerommet forblir tilgjengelig. Med tilbehør som bagasjebokser eller transportbrett kan noen bæresystemer forvandles til ekte transportallroundere. Vi anbefaler denne varianten for de som bruker bilen ofte. Flere fordeler med tilhengerfestet finner du i Bike Magazines testrapport.

Fordeler med sykkelstativ med tilhengerfeste

 • for alle kjøretøy med tilhengerfeste
 • også for kabrioleter, sportsbiler og småbiler
 • for opptil fire sykler
 • egnet for el-sykler
 • behagelig monterings- og lastehøyde
 • bagasjerommet forblir tilgjengelig
 • tilbehør som f.eks. oppkjøringsramper, bagasjebokser
 • f.eks. sykkelholder Opel Astra Caravan

Produktanbefalinger

Fahrradträger Atlas 2 Premium Blue

for 2 sykler, montering på tilhengerfestet, nyttelast: 60 kg, sammenleggbar

Fahrradträger Alcor 3

for 3 sykler, montering på tilhengerfestet, nyttelast: 60 kg, sammenleggbar

Fahrradträger Atera Strada E-Bike M

for 2 sykler, kan utvides til 3 sykler, montering på tilhengerfestet, nyttelast: 60 kg, sammenleggbar

Fahrradträger Oris Tracc

for 2 sykler, kan utvides til 3 sykler, montering på tilhengerfestet, nyttelast: 60 kg, sammenleggbar, sammenleggbar

kr 11 039,00
kr 11 039,00
kr 15 033,00
kr 13 388,00

Sykkelholder for takmontering

Fahrradträger für die Dachmontage

Klassikeren - denne typen bagasjebærer er svært populær på grunn av den gunstige innkjøpsprisen, men har som regel bare plass til én sykkel. Så hvis du trenger en ekstra "parkeringsplass", er det ingen vei utenom å kjøpe et ekstra stativ. For å montere sykkelstativet på takstativet kreves det bare litt plass, så det er god plass til en takboks eller en kanoholder. Et sykkelstativ på taket er en god og rimelig transportløsning for lette til middels tunge sykler!

Fordeler med takmonterte sykkelstativer

 • for alle kjøretøy med taklast og takstativsystem
 • rimelig innkjøpspris
 • Produsenten Fischer tilbyr også en takheis for din takmonterte sykkelholder
 • Bagasjerommet forblir tilgjengelig
 • Enkel montering på takstativsystemet
 • Eksempel: Sykkelstativ Peugeot 307 SW fra Thule eller Renault Clio / Espace fra Hapro

Produktempfehlungen

Tak-sykkelstativ Juza

for 1 sykkel, T-spor-feste, nyttelast: 15 kg, låsbart

Tak-sykkelstativ Thule Free Ride 532

for 1 sykkel, takmontert, nyttelast: 17 kg, låsbart

Tak-sykkelstativ Atera Giro AF+

for 1 sykkel, takmontert, nyttelast: 17 kg, låsbart

Tak-sykkelstativ ProRide 598

for 1 sykkel, T-spor-feste, nyttelast: 20 kg, låsbart

kr 2 687,00
kr 2 985,00
kr 3 768,00
kr 5 073,00

Sykkelholder til bakluken

Sykkelholder til bakluken

Denne varianten av bagasjebrettet bak er vanligvis egnet for to eller tre sykler. Sykkelstativet bak krever ikke tilhengerfeste. Ved hjelp av fleksible stropper og kroker festes stativet raskt og sikkert til bakluken. Dette sikrer en komfortabel monterings- og lastehøyde.

Sykkelstativet er i stor grad beskyttet mot vind, og merkes derfor knapt når det gjelder kjøredynamikk og vindstøy. For sporadiske brukere er bagasjebrettet for bakluken med hensyn til pris, ytelse og komfort et optimalt alternativ til sykkelstativet for tilhengerfeste.

Fordeler med sykkelstativet til bakluken

 • For opptil fire sykler
 • Sykkelstativ uten tilhengerfeste
 • Med tilbehør, maksimalt fire sykler
 • Gunstig anskaffelsespris
 • Behagelig monterings- og lastehøyde
 • Plassbesparende lagringsmulighet
 • Enkel sammenlegging er mulig
 • Eksempel: Sykkelstativ for Kia Sorento III

3. feste for sykkelstativ

Den nye sykkelholderen kan festes til tilhengerfestet på to måter: med en låseskrue og med en klemmeanordning. Vi sammenligner begge festesystemene for deg og forklarer hvordan de fungerer og hvilke fordeler de har. Informasjon om festesystemet for sykkelstativet finner du på detaljsidene for sykkelstativet (datablad). Du finner mer informasjon om montering av sykkelstativ på tilhengerfestet på siden vår om montering av sykkelstativ eller i videoen vår om montering av sykkelstativ på Thule tilhengerfeste.

Skrueforbindelse

Schraubverbindung

Her skyves sykkelholderen horisontalt på kulehodet på tilhengerkoblingen. Deretter justeres sykkelholderen horisontalt og låses på plass ved hjelp av en låseskrue og en fastnøkkel.

Fordel med skrueforbindelse

 • Prisfordel i forbindelse med sykkelstativ
 • Svært sikker festing

Klemmeanordning

Spannvorrochtung

Med klemmeanordningen plasseres medbringeren på kulehodet på tilhengerfestet ovenfra. Deretter er det bare å trykke spaken helt ned, og lastbæreren sitter godt fast.

Fordel klemmeanordning

 • Sykkelholderfestet er låsbart
 • Mindre monteringsarbeid

4. Sykkeltransport: terrengsykkel, racersykkel eller barnesykler - riktig sykkelstativ

Mountainbike

Kort sagt: alle typer sykler kan transporteres! Enten det er terrengsykkel for terreng- eller hverdagsbruk, verdifull racersykkel, barnesykkel, triatlon- eller cyclocross-sykkel, bysykkel for den daglige pendlingen til jobb eller i bygatene, barne- og ungdomssykkel for den daglige turen til skolen eller trekking-sykkel for alle som vil tilbakelegge de lengste avstandene komfortabelt. Med Rameder sykkelholdere kan du transportere alle sykler på en trygg måte. Våre sykkelholdere med tilhengerfeste er spesielt godt egnet for alle sykler.

Sykkeltyper for sykkelholdere

 • Fjellsykkel
 • Cyclocross / Terrengsykkel
 • Trekking-sykkel / Tur-sykkel / ATB
 • Racingsykkel
 • By-sykkel
 • Triatlonsykkel
 • Barne-sykkel / Ungdoms-sykkel

5. Sykkelstativ for elsykkel

PKW mit E-Bike-Fahrradträger

El-sykkelen, også kjent som elektrisk sykkel eller pedelec, har blitt stadig mer populær de siste årene. Dette bekreftes blant annet av salgstallene for el-sykler i Tyskland, som har økt med mer enn 4 ganger fra 2009 til 2017. Selvfølgelig har Rameder, spesialisten på sykkelstativer, også el-sykkelstativer i sortimentet sitt. Vanlige elektriske sykler veier inkludert batteriene 20 til 30 kg, og dermed opp til det dobbelte av en vanlig turmodell. I tillegg er rammer og tilbehør vanligvis mer massivt utformet og dermed bulkete.

Dette fører til to begrensende faktorer for bære-systemer: tillatt totalvekt og for knapt dimensjonerte festeanordninger og støtter. Før du tar kjøpsbeslutningen, må disse parameterne derfor absolutt sammenlignes. Det er best å planlegge med reserver, hvis sykkelen senere blir byttet ut med en tyngre modell. Dessuten må du passe på den tillatte støttenheten til bilen og vekten av sykkelstativet. Hvis du legger sammen vekten av syklene med vekten av stativet, må resultatet ikke overstige bilens støttenhet.

Men selv om alt passer: Med vanlige bære-systemer kan ikke mer enn to el-sykler transporteres, mens noen fester kan takle tre til fire standard sykler. Produkter for montering på taket eller bakluken kan av ergonomiske grunner ikke anbefales. Varianter for montering på tilhengerfestet har vist seg å være optimale.

Fordeler med sykkelholdere for elsykler

 • både for elektriske sykler og vanlige sykler
 • Sykkelstativer med oppkjøringsrampe gjør lasting enklere
 • de som fjerner batteriene under transporten, kan spare noen kilo
 • Eksempel: Audi A6 sykkelstativ

6. Transport av scootere og mopeder med sykkelholderen

Lastbærer bak

Pkw mit Schwerlastenträger und Motorroller

Vil du ikke være uten scooteren eller mopeden på ferie eller utflukt? Da er våre kraftige bakre sykkelholdere, av mange også kalt spesialsykkelholdere eller heavy duty-holdere, det beste valget i vårt sortiment. Sykkelbagaskene fra Allround, LAS, Wildweit og EUFAB er ideelle for sikker transport av sparkesykler, mopeder eller trehjulssykler. Alle våre bagasjebærere garanterer høy kvalitet, maksimal sikkerhet, er svært enkle å montere og har et utmerket forhold mellom pris og ytelse.

Fordeler med bakre lastbærere

 • Ingen tilhenger nødvendig
 • Bakre lasteplan med tilkjøringsrampe gjør det enklere å laste

7. Konklusjon

Et sykkelstativ til bilen er den enkleste måten å transportere en sykkel eller flere sykler på uten å måtte bruke tilhenger eller prøve å presse sykkelen inn i bagasjerommet. En sykkel (selv om den er demontert) tar mye plass. For ikke å snakke om at en sykkel i bilen kan skitne til bilen unødvendig, f.eks. med et oljete kjede eller skitne dekk.

Det er mye mer praktisk å transportere sykkelen din enkelt og trygt på et sykkelstativ. På den ene siden slipper du å laste sykkelen inn i bilen, og på den andre siden får du mye mer plass i bilen til resten av bagasjen. Etter ferien kan du ta sykkelstativet ut av bilen og oppbevare det trygt i garasjen med et passende veggfeste fra Menabo. Med våre prisgunstige sykkelstativmodeller tilbyr vi en praktisk måte å transportere sykler på for nesten alle biler.

9. Velg et sykkelstativ til bilen din nå

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge sykkelstativ. Når du har lest informasjonen i veiledningen ovenfor, må du nå velge riktig sykkelstativ for ditt kjøretøy og tiltenkte bruksområde. Vi har utviklet dette utvalget av sykkelstativ etter bilprodusent for å veilede deg trinn for trinn gjennom denne prosessen raskt og enkelt.

Fahrradträger

Oversikt over kjøretøyprodusenter