Meny

rameder.connect – hengerfeste programmering har aldri vært enklere!

rameder.connect Koffer inkl. Tablet

Tiden forandrer seg. Digitalisering har nådd bilbransjen for lengst. Først var det kun Premium biler, men nå er en digitalisert hverdag i biler helt vanlig. Dermed øker andelen av komponenter som styres av et prosessorstyrt system og ikke lenger med analoge eller mekaniske systemer.

Smartphone erstatter navigasjonssystemer, biler kan styres med app, all informasjon som vises i bilen er digitalisert og bilnøkkelen lagrer viktige data om bilen og bilbruken. Dermed er bilen under full overvåkning – om du ønsker å starte oppvarming eller bare vil se informasjon når du skal ha neste service. Alt er transparent for deg som bruker.

Hva betyr dette for ettermontering av tilhengerfeste?

Med denne digitaliseringen har også bildelemarket forandret seg betydelig. I gamle dager var det enkelt å skru på biler selv. Om det var biltuning eller vanlig service var ikke det noe stor sak. Men i dagens biler kan det på enkelte områder være utfordrende. Mange deler krever programmering – eller en digitaliseringsprosess som forteller bilen at du har byttet den ene eller andre komponenten. Og den må tilpasses bilen.

Det gjelder da også ettermontering av hengerfeste: I nyere biler, for eksempel de fra Volkswagen-gruppen (VW, Seat, Skoda, Audi) må ikke bare bilen få beskjed om at du har ettermontert et hengerfeste, for å kunne styre alle andre systemer etter det når du kjører i hengerdrift. Nei, det kommer faktisk synlige feilmeldinger om du ikke programmerer bilen. Først etter programmering fungerer alle ting som de skal, om det er ryggesensorer som slår seg automatisk ut når du rygger med hengern, eller om det er luftfjærene som tilpasser seg den endrete belastningen.

Den type programmering blir vanskeligere og vanskeligere og vi opplever at til og med merkeverksteder sliter med å følge med, spesiell når bilmodellene akkurat har kommet til Norge. Programmeringen må da gjennomføres med egnet diagnoseverktøy, både originalt eller alternativmodeller for eks. fra Bosch og Hella Gutmann, for å nevne noen. Disse krever jevnlig kursing, oppdatering av fagpersonell osv. Privatpersoner har sjeldent tilgang til den type verktøy. Merkeforhandlere vet selvsagt om denne «eksklusiviteten» de sitter på og tar ofte god betalt for en 15 min jobb som stort sett gjøres av en computer selv.

Fra ide til virkelighet

Hågen.no og Rameder-gruppen har tidlig hatt fokus på denne utviklingen. For oss er det viktig å løse kundens problemer på en best mulig måte, raskt og ukomplisert. Samtidig ønsker vi at våre firmakunder ikke må bruke store penger på å holde alle sine programmeringssystemer oppdatert, men at de heller kan bruke sin energi på det de er gode på, nemlig å selge biler eller verkstedtimer. Vi er opptatt av topp kundeservice og ønsker å bidra med løsninger, samme hvor avansert den teknologiske utviklingen i bilene blir. Derfor har vi gleden av å presentere framtidens løsning på programmering til alle våre kunder.

rameder.connect – enkelt og rimelig hengerfeste programmering!

Hva er rameder.connect?

Rameder.connect er en pad med OBD kabel. Og en app som kobler bilen med våre programmerings-spesialister i Tyskland. Det er faktisk så enkelt: Koble paden med OBD-kontakten i bilen. Start connect-appen og våre teknikere tar over resten. All kommunikasjon mellom deg og teknikeren er online.

  • rask
  • enkelt
  • ukomplisert

Hvordan fungerer det for meg som privatkunde?

Auto auf Hebebühne

Privatkunder får programmeringsverktøyet tilsendt mot pant. Du får en liten veiledning med når du mottar utstyret. Pris for programmeringen er kr. 1.500,-ink. mva. Frakt kommer i tillegg. Prisen for frakta kan variere men pleier å ligge på kr. 350,- tur/retur.

Nysgjerrig? Ta kontakt med oss på info@haagen.no no eller telefon: 35 69 01 00.