Velkommen til den nye webbutikken vår! For forhandler login klikker du her.
Meny

Slik kan du få hengerfeste på din elbil


© Tesla

Det er få ting vi nordmenn er mer glad i enn hengerfester og tilhengere. Det ligger nærmest i den norske folkesjela å ha mulighet til å frakte byggematerialer, hageavfall, sykler, ski, båt og campingvogn etter bilen. Dette gjenspeiler tallene som viser at det finnes mer enn 1,3 millioner registrerte tilhengere på norske veier. De siste årene er det imidlertid noe annet vi nordmenn har blitt vel så glade i som tilhengere – nemlig elbilen. Elbiler har tatt over 30 % av nybilsalget i Norge, og modeller som Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Kia Soul og Nissan Leaf har toppet salgsstatistikken i lange perioder.

Elbiler er fantastiske for miljøet, de er gode for privatøkonomien og er fullstappet av spennende teknologi. Men én vesentlig mangel har de fleste elbiler hatt inntil nylig: De har manglet tilhengerfeste. I fjor oppga faktisk hele 1 av 3 elbil-eiere at de lot elbilen sin stå fordi den ikke hadde tilhengerfeste. Hittil har det nemlig kun vært Tesla Model X og Jaguar I-Pace som er blitt levert med originalt hengerfeste fra fabrikk. Haagen.no tilbyr hengerfester som kan ettermonteres på elbiler som Tesla Model S, Kia Soul Electric, Nissan Leaf og Volkswagen E-golf. Disse løsningene er egnet for å benytte sykkelstativ og skistativ til elbil.

Kjøp hengerfeste nå!

Innholdsfortegnelse

  1. Hengerfeste for sykkelstativ og skistativ til elbil
  2. Hvorfor har ikke flere elbiler hengerfeste?
  3. Oversikt: Hengerfeste til elbiler (status juli 2020)
  4. Her finner du hengerfester som kan ettermonteres til din elbil:

Hengerfeste for sykkelstativ og skistativ til elbil

Det finnes heldigvis hengerfester som kan ettermonteres på populære biler som Tesla Model S, Kia Soul, Volkswagen E-Golf og Nissan Leaf. For eksempel har produsenten BRINK utviklet spesialtilpassede hengerfester for nettopp disse modellene. Samtidig har vi i haagen.no forsket på flere modeller og testet seriemodeller for elbiler – og har veldig god oversikt over hvilke tilhengerfester det er mulig å montere på de forskellige elbilene.

Det er viktig å presisere at disse hengerfestene er ment for lette gjenstander som sykkelstativ og skistativ – ikke tunge tilhengere og campingvogner dersom elbilen ikke har godkjent trekkevekt i vognkortet. Likevel vil disse hengerfestene gjøre elbilen din mer praktisk å leve med i en aktiv hverdag som krever frakt av nødvendigheter som sykler og ski. Biler med hengerfeste er også ettertraktet i bruktmarkedet, og med hengerfeste montert kan du gjøre bilen din mer ettertraktet den dagen du skal selge den igjen.

Hvorfor har ikke flere elbiler hengerfeste?

Bilprodusentene har selv uttalt at økt luftmotstand, høyere vekt og dermed lavere rekkevidde har vært grunnen til at de ikke har prioritert hengerfester. Det er stor konkurranse blant bilprodusentene når det kommer til rekkevidde. Produsentene har naturligvis ønsket å markedsføre bilene sine med så god rekkevidde som mulig, og tilhengerfester ville lagt en demper på dette. Det er også en økonomisk faktor som spiller inn, da bilprodusenten er nødt til å typegodkjenne bilene sine for hengerfeste. Vi nordmenn er vant til at hengerfeste på bil er en selvfølge, men dette er ikke tilfelle lenger ned på kontinentet. Den store interessen vi nordmenn har for tilhengere er rett og slett et litt særnorsk fenomen. Derfor har det ikke blitt prioritert å typegodkjenne bilene for tilhengerfester.

Oversikt: Hengerfeste til elbiler (status juli 2020)

Kjøretøy Hengerfeste Handling
Audi e-tron quattro
kjøp nå
BMW i3
kjøp nå
Citroën C-Zero
kan ikke leveres enda
DS 3 Crossback E-Tense
kan ikke leveres enda
e.GO Life 60/40+
kan ikke leveres enda
Hyundai Ioniq
kjøp nå
Hyundai Kona electric
kjøp nå
Hyundai Nexo (Hydrogenbiler)
kan ikke leveres enda
Jaguar I-Pace
kjøp nå
Kia e-Niro
kjøp nå
Kia e-Soul
kjøp nå
Mercedes EQC
kan ikke leveres enda
Mercedes eSPRINTER
kjøp nå
Mercedes VITO E-CELL
kan ikke leveres enda
Mini Cooper SE
kan ikke leveres enda
Nissan e-NV200 Evalia
kjøp nå
Nissan Leaf
kjøp nå
Opel Corsa-E
kan ikke leveres enda
Kjøretøy Hengerfeste Handling
Peugeot e-208
kan ikke leveres enda
Peugeot e-2008
kjøp nå
Peugeot E
kan ikke leveres enda
Polestar 2
kan ikke leveres enda
Porsche Taycan
kan ikke leveres enda
Renault Kangoo Z.E. / Z.E. Maxi
kan ikke leveres enda
Renault Twizy
kan ikke leveres enda
Renault Zoe
kjøp nå
Seat Mii electric
kan ikke leveres enda
Škoda Citigo e iV
kan ikke leveres enda
Smart forfour EQ
kjøp nå
Smart fortwo EQ cabrio
kjøp nå
Smart fortwo EQ coupé
kjøp nå
Tesla Model 3
kjøp nå
Tesla Model S
kjøp nå
Tesla Model X
kan ikke leveres enda
Toyota Mirai (Hydrogenbiler)
kan ikke leveres enda
VW Golf VII e-Golf
kjøp nå
VW e-up!
kan ikke leveres enda

Her finner du hengerfester som kan ettermonteres til din elbil:

© Tesla

Hengerfeste til Tesla Model S

BRINK har spesialutviklet dette hengerfeste for Tesla Model S. Festet er grundig testet og kvalitetssikret, og er kompatibelt med Tesla sine sikkerhetssystemer og øvrige datasystemer. Løsningen er perfekt for deg som ønsker å bruke sykkelstativ eller skistativ på din Tesla Model S.

Tesla Model S - kjøp hengerfeste nå!
© Nissan

Hengerfeste til Nissan Leaf

BRINK sitt hengerfeste for Nissan Leaf er spesialtilpasset bilmodellen. Det betyr at hengerfestet er blitt nøye testet og kvalitetsikret. Hengerfestet er derfor trygt å montere, og påvirker ikke sikkerhetssystemene til bilen. BRINK hengerfestet er perfekt for deg som ønsker å frakte ski, sykler eller andre lette gjenstander med din Nissan Leaf. Vi har varianter til både ny og første versjon Nissan Leaf.

Nissan Leaf - kjøp hengerfeste nå!
© Kia

Hengerfeste til Kia Soul EV Electric

WESTFALIA sitt hengerfeste for Kia Soul Electric er spesialtilpasset bilmodellen. Det betyr at hengerfestet er blitt nøye testet og kvalitetsikret. Hengerfestet er derfor trygt å montere, og påvirker ikke sikkerhetssystemene til bilen. WESTFALIA hengerfestet er perfekt for deg som ønsker å frakte ski, sykler eller andre lette gjenstander med din Kia Soul EV.

Kia Soul EV Electric - kjøp hengerfeste nå!
© Hågen AS

Hengerfeste til Volkswagen e-Golf

Vi har spesialutviklede hengerfester for Volkswagen e-Golf fra ORIS. Festet er grundig testet og kvalitetssikret, og er kompatibelt med Volkswagen sine sikkerhetssystemer og øvrige datasystemer. Løsningen er perfekt for deg som ønsker å bruke sykkelstativ eller skistativ på din Volkswagen e-Golf. På e-Golf bruker man faktisk de samme festepunktene som for vanlig Golf 7.

VW e-Golf - kjøp hengerfeste nå!
© Hågen AS

Hengerfeste til Audi etron electric

Auto e-tron electric har blitt en av de mest populære elbiler de siste 2 år. Vi leverer komplett hengerfeste fra GDW både til vanlig Audi e-tron electric og til den nye Audi etron sportback electric. Trenger du et verksteder med god monteringserfaring? Vennligst ta kontakt med oss. Dersom du ønsker å organisere monteringen selv anbefaler vi deg vår online programmering Rameder-Connect. Dette for å unngå feilmeldinger i bilen etter monteringen. Denne bilen forutsetter spisskompetanse i programmering.

Audi etron electric - kjøp hengerfeste nå!